«Πολιτική προπαγάνδα στα σχολεία» καταγγέλλει με ερώτησή της στη Βουλή η Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια. Ο λόγος είναι ότι στις 18 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα θανάτου του Παύλου Φύσσα, οι μαθητές σε διάφορα σχολεία της Κεφαλλονιάς κράτησαν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του.

Ads

 
Η Ελένη Ζαρούλια επικαλείται «καταγγελίες πολλών γονέων» και υποστηρίζει ότι «οι διευθυντές των σχολείων επέβαλαν στους μαθητές των σχολείων ενός λεπτού σιγή». Η βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος προχωρά ένα βήμα περισσότερο καταγγέλλοντας: «Σε κάποια σχολεία ακολούθησαν μάλιστα και τραγούδια της επετείου του Πολυτεχνείου. Υπήρξαν δε και περιπτώσεις όπου δεν έλειψαν ακόμη και ομιλίες εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονταν μάλλον σε κομμουνιστικό παραλήρημα, συνοδεία ύβρεων κατά της Χρυσής Αυγής».
 
Έκπληξη όμως προκάλεσε το έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, το οποίο δημοσιεύει το alfavita.gr ο οποίος, έπειτα από αντίστοιχο αίτημα του υπ. Παιδείας, ζητά από τις διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλλονιάς να απαντήσουν επί των λεγομένων της εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής…

Τα σχετικά έγγραφα

 

Ads