Ads

Χέρι – χέρι ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και η Χρυσή Αυγή κατέθεσαν μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου Corpus Christi  για «κακόβουλη βλασφημία». Κατέθεσαν μήνυση αυτοί που ακολουθούν μεθόδους εκτός νόμου, αυτοί που προπηλάκισαν, που απειλούσαν θεατές «αυτοί που απειλούσαν ότι θα μας κάψουν ζωντανούς έξω από το θέατρο;», διερωτήθηκε μιλώντας στο tvxs.gr ο σκηνοθέτης της παράστασης, Λαέρτης Βασιλείου, ο οποίος δέχεται απειλές για τη ζωή του. «Αυτά θυμίζουν Γερμανία του ’32, λίγο πριν το Γ’ Ράιχ. Καληνύχτα Ελλάδα», τονίζει. 

 
Ο Σεραφείμ συνοδευόμενος από βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα, κατέθεσε τη μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. «Η Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό δυναμικών και φωτισμένων Ιεραρχών και δεν θα επιτρέψει την προσβολή της ιστορικής μνήμης ή του θρησκευτικού συναισθήματος του Ελληνικού λαού», αναφέρει το νεοναζιστικό κόμμα. 
 
«Όλα τα βλάσφημα στοιχεία κατά του Ιησού Χριστού που παρουσιάζονται στην θεατρική παράσταση, προκαλούν ανατριχίλα αλλά και βάναυση προσβολή του ελληνορθόδοξου θρησκευτικού συναισθήματος», ανέφερε ο Σεραφείμ στην κατάθεσή του.

«Φαίνεται ότι σε αυτή τη χώρα ο καθένας έχει δικαίωμα να παρεμποδίζει τη λειτουργία ενός θεάτρου, να παρεμποδίζει την είσοδο των θεατών, να προπηλακίζει, να απειλεί τις ζωές των άλλων. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς πήγε να καταθέσει μήνυση συνοδευόμενος από τους ίδιους ανθρώπους που απειλούσαν ότι θα μας κάψουν ζωντανούς έξω από το θέατρο; Κι επιπλέον εκείνη αναζήτησαν τη νομική οδό ενώ δυο μέρες πριν χρησιμοποίησαν όλες τις μεθόδους που δεν ακολουθούν το νόμο;» σημείωσε μιλώντας στο tvxs.gr ο σκηνοθέτης της παράστασης, Λαέρτης Βασιλείου,
 
«Δεν συζητάμε πια για μια θεατρική παράσταση αλλά για το μέλλον της χώρας. Αυτά που συμβαίνουν θυμίζουν τη Γερμανία του 1932 πριν την άνοδο του Γ’ Ράιχ». «Ενώ νομίζουμε ότι είναι μια μικρή ομάδα ανθρώπων φαίνεται ότι το σύνολο είναι πολύ μεγαλύτερο. Καληνύχτα Ελλάδα» υπογραμμίζει.
 
«Δεν κυκλοφορώ πια μόνος, έχω προσλάβει ανθρώπους για να με ακολουθούν και θα κινηθώ νομικά για τα απειλητικά μηνύματα και τηλέφωνα που δέχομαι. Αν το κράτος αυτός δεν φανεί ικανό να εξασφαλίσει την ελευθερία ενός πολίτη θα αναγκαστώ να εγκαταλείψω τη χώρα» σημειώνει ο κ. Βασιλείου και τονίζει «έχω βαρεθεί να κάνω τον ήρωα. Θα κοιτάξω να προφυλάξω εμένα και την οικογένειά μου».
 
Πάντως αναφορικά με την παράσταση τονίζει ότι «θα συνεχιστεί γιατί ανήκει σε αυτούς που θέλουν να έρθουν να τη δουν».

Ads

Υπενθυμίζεται πως το θέατρο Χυτήριο, στο οποίο ανεβαίνει η παράσταση Corpus Christi, πολιορκήθηκε τις τελευταίες ημέρες από μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών και βουλευτές, και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων.
 
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιδόθηκαν σε χυδαιότητες ενώ για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε πως δρουν ως κράτος εν κράτει με την αστυνομία να τους παρακολουθεί διακριτικά και από απόσταση. Ο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου Ηλίας Παναγιώταρος εξαπέλυσε ένα απίστευτο υβρεολόγιο εναντίον των συντελεστών της παράστασης, ενώ ο Χρήστος Παππάς απελευθέρωσε προσαχθέντα μέσα από αστυνομική κλούβα, χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση. 

«Όταν έρθει η ώρα και έρθουμε εμείς στα πράγματα και δεν θα έχουν αστυνομικούς και να δούμε πως θα κάνουν τέτοιου είδους παραστάσεις και διάφορα άλλα αίσχη», είπε μιλώντας στις Σέρρες ο Ηλίας Παναγιώταρος. 

Διαβάστε επίσης: