Επίθεση κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου, εξαπέλυσε στο προαύλιο της Βουλής ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης. ‘Oλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ, μετά το χθεσινό Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, μπήκαν στη Βουλή για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής Ε.Μειμαράκη.

Ads

Κατά την έξοδο τους από τους κοινοβούλιο και ενώ βρίσκονταν ακόμη στο προαύλιο της βουλής δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής,  ο οποίος αφού αρχικά όρμηξε εναντίον των κ.Ασλάμ. “Είδαμε έκπληκτοι τον μαινόμενο βουλευτή να επιτίθεται εναντίον του Τ. Ασλάμ”, δήλωσε στο Tvxs.gr η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. “Οταν μπήκαμε στη μέση να τον υπεραπιστούμε, άρχισε να μας απειλεί λεκτικά, με εκφράσεις “σε ξέρουμε εσένα Κατριβάνου θα δεις τι έχεις να πάθεις”, ενώ λίγο μετά μας επιτέθηκε και σωματικά. Για να συγκρατηθεί χρειάστηκαν να παρέμβουν 3 άνδρες της φρουράς της Βουλής, συμπληρώνει η κυρία Κατριβάνου, που αποδίδει την καθυστερημένη αντίδραση των αστυνομικών, “πιθάνότατα στην αμηχανία που προκαλεί η βουλευτική ασυλία των Χρυσαυγιτών”. 

“Θα θέλαμε επιτέλους η κυβέρνηση να δώσει ένα δείγμα αντίδρασης προστατεύοντας όλους τους κατοίκους της χώρας”, καταλήγει η κυρία Κατριβάνου. Αν στο προαύλιο της Βουλής γινόμαστε δέκτες τέτοιας βίας, φανταστείτε τι κάνουν στους μετανάστες”. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση ενάντια στην αντιπροσωπεία της χτεσινής αντιρατσιστικής πορείας, η οποία επέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτέθηκε με σπρωξιές, βρισιές και απειλές, στον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Άσλαμ, και στη συνέχεια στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου. Μετά την καθυστερημένη παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απήλθε μαινόμενος και συνεχίζοντας τις απειλές.

Ads

Το περιστατικό μπορεί να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό της ρατσιστικής βίας που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες. Ωστόσο, καταδεικνύει ότι η βία της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζει κανένα περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του Κοινοβουλίου, και αποτελεί απειλή για όλους και όλες μας. Βέβαια, η βία αυτή, ταυτόχρονα, είναι απολύτως επιλεκτική και στρέφεται μόνο ενάντια στους αδύναμους.