«Γυρίζω σπίτι και χαϊδεύω τα όπλα μου» υποστηρίζει ο βουλευτής της ΧΑ, Μιχάλης Αρβανίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το Nouvel Observateur, αναφερόμενος στο συλλεκτικό Winchester που έχει στην κατοχή του. Μεταξύ άλλων ο Αρβανίτης διατείνεται ότι «ο δολοφόνος του Φύσσα ήταν κομουνιστής που διείσδυσε στις τάξεις της ΧΑ με σκοπό να διαπράξει το φόνο και να συλληφθεί».

 
«Το αγαπάω τόσο πολύ που την ημέρα που το αγόρασα έδιωξα από το κρεβάτι τη γυναίκα μου για να κοιμηθώ μαζί του. Εμείς οι Έλληνες έχουμε μια αδυναμία στα όπλα. Ποιος Έλληνας που έχει υπηρετήσει την πατρίδα του δεν αγαπά τα όπλα; Όλοι έχουμε όπλα. Μπορεί να βρει κανείς όπλο σε κάθε ελληνικό σπίτι» υποστηρίζει ο Χρυσαυγίτης βουλευτής.  
 
Σε ερώτηση για το πώς  σχολιάζει τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, λέει: «Αν κάποιος σκοτώσει και υποστηρίξει ότι είναι του Εθνικού Μετώπου, θα βάλουν την κυρία Λεπέν φυλακή; Θα πουν ότι ένα κόμμα που αν δεν κάνω λάθος καταγράφει ποσοστό 30% στις δημοσκοπήσεις, είναι εγκληματική οργάνωση; Οι Γάλλοι γνωρίζουν το νόμο και ξέρουν να κάνουν πολιτική. Εμείς δεν είμαστε μια δημοκρατία, αλλά ένα κοινοβουλευτικό-πελατειακό καθεστώς. Οι πολιτικοί μας το μόνο που γνωρίζουν είναι να ικανοποιούν τα ξένα συμφέροντα. Μας οδηγούν στην παρακμή»
 
Τέλος, σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Nouvel Observateur για το πώς θα αντιδράσει η Χρυσή Αυγή μετά τις συλλήψεις, ο Μιχάλης Αρβανίτης δηλώνει ότι η αντίδραση θα είναι αυτή ενός νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος. «Είναι αβάσιμη και άθλια η κατηγορία ότι είμαστε μια εγκληματική οργάνωση. Ακόμα και πριν από τις εκλογές είχε χρησιμοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη κατηγορία εις βάρος μας. [...] ο κόσμος όμως καταλαβαίνει. Ο κόσμος βλέπει.  Είναι θυμωμένος και εξοργισμένος. Έχει καταλάβει ότι τον έριξαν σε μια παγίδα. Και τώρα ξύπνησε».