Στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ έχουν μπει 35 Αστυνομικά Τμήματα, στα οποία είτε αναπτύσσονταν σχέσεις διαπλοκής είτε διαμορφωνόταν συστηματικά καθεστώς ανοχής στις έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Ads

 
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους» της Τρίτης, η συντριπτική πλειονότητα των υποθέσεων αυτών αφορά σε Αστυνομικά Τμήματα στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας.
 
Ωστόσο, αρκετές υποθέσεις τοποθετούνται από τους αξιωματικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής, αλλά και στην περιφέρεια.
 
Πιο συγκεκριμένα, καταγγελίες ελέγχονται στη Μανωλάδα Ηλείας, στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και στην Κόρινθο.
 
Δεξαμενή έρευνας για τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων αποτελεί έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη που συμπεριλαμβάνει δεκάδες περιστατικά, όπου οι δράστες φέρονται να έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

 

 
Οι υποθέσεις είναι δεκάδες. Υπάρχουν 71 περιστατικά, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη, όπου οι δράστες φέρονται να έχουν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ενώ άλλα 41 όπου μέλη των σωμάτων ασφαλείας έχουν εμπλοκή. Συνολικά είναι 80 οι υποθέσεις όπου ελέγχονται αστυνομικοί για περίεργη εμπλοκή ή συμπεριφορά σε ρατσιστικές επιθέσεις.
 
Υπενθυμίζεται ότι σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί ήδη 10 αστυνομικοί. Μεταξύ αυτών, μια ανθυπαστυνόμος και ένας ειδικός φρουρός από τον Πειραιά, ένας αστυνομικός από τη Ρόδο, αλλά και ο πρώην διοικητής ασφαλείας του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα.

Ads

Διαβάστε: 
Η αστυνόμος «Βέτα» το «καρφί» των νεοναζί