Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνοδεία άλλων μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης προέβησαν την Κυριακή σε καταστροφή προεκλογικού υλικού του ΚΚΕ στην περιοχή του Καματερού. 

Ads

Τελικά ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής συνελήφθη, καθώς έπειτα από έλεγχο στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν εβδομήντα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, πτυσσόμενο κλομπ και σπρέι πιπεριού.
 
Η έρευνα στο αυτοκίνητο έγινε έπειτα από τηλεφώνημα στις Αρχές για δύο άτομα που επέβαιναν στο συγκεκριμένο όχημα και τα οποία κατέστρεψαν το προεκλογικό υλικό του ΚΚΕ.
 
Σε βάρος του συλληφθέντα είχε σχηματισθεί το έτος 2013 δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη, κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί κολασμού πράξεων, που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.
 
Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε, από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 
 
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, της οποίας μέλη της με επικεφαλής υποψήφιο βουλευτή της, χτες το απόγευμα στο δήμο Καματερού κατέστρεφαν προεκλογικό υλικό του ΚΚΕ, ενώ είχαν πάνω τους γκλομπ και σπρέι πιπεριού.
 
Αυτό είναι ένα ακόμη περιστατικό που προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των επιθέσεων της φασιστικής ΧΑ, που αποδεικνύει ότι μόνιμος στόχος της είναι τα δημοκρατικά και λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, είναι το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου αυτού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό.
 
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα αποφασιστικά να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την τραμπούκικη δράση τους και στην κάλπη με ψήφο στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.»