Δεκάδες χρυσαυγίτες,  κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των προσφύγων στη Μυτιλήνη, επιτέθηκαν τη Δευτέρα εναντίον τριών νεαρών γυναικών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των προσφύγων στη Μυτιλήνη. Σημειώνεται πως η μία εκ των τριών γυναικών που δέχτηκαν την επίθεση είναι γνωστή για την εθελοντική της δράση σε δομή φιλοξενίας στη Μυτιλήνη.

Ads

Μία από τις γυναίκες διακομίστηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Όπως καταγγέλθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η επίθεση κατά των τριών γυναικών έγινε με παρόντες αστυνομικούς, οι οποίοι δεν παρενέβησαν για να τις προστατεύσουν.

Η διαδήλωση για την εκκένωση του νησιού από τους πρόσφυγες διοργανώθηκε από κατοίκους της Μόριας και τον πρόεδρο του χωριού, ωστόσο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι χρυσαυγίτες, αλλά και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις.

Αυτόκλητοι τραμπούκοι

Επίθεση δέχτηκε και μία δημοσιογράφος της τοπικής ιστοσελίδας «Εμπρός» Ανθή Παζιάνου αλλά και τρεις γυναίκες από τη Συρία. Ειδικότερα όπως μεταδίδει η ίδια η δημοσιογράφος ενώ αποχωρούσε με το αυτοκίνητο από το hot spot της Μόριας, όπου βρισκόταν για να καλύψει το ρεπορτάζ με τα σημερινά γεγονότα, είδε έναν άνδρα περίπου 65 ετών να σηκώνει το χέρι του σε τρεις γυναίκες από τη Συρία που ήταν μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους.

Ads

Ο άνδρας τις έβριζε και τις έλεγε να φύγουν από τη χώρα. Η δημοσιογράφος αντιδρώντας στην επίθεση του άνδρα τον κάλεσε να σταματήσει. Ωστόσο ο δράστης πλησίασε το αυτοκίνητο και την τράβηξε από τα μαλλιά. Η δημοσιογράφος για να τον απωθήσει άνοιξε την πόρτα για να τον απωθήσει και έκανε νόημα στις γυναίκες αν μπουν στο αμάξι με τα παιδιά τους για να μπορέσουν να ξεφύγουν, όπως και συνέβη με τη δημοσιογράφο να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.