Απειλές κατά τις ζωής του δέχτηκε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, λίγες μόλις ημέρες μετά τις επικρίσεις που διατύπωσε για τη δράση της Χρυσής Αυγής.
 

Ads

Ο μητροπολίτης λαμβάνει απειλητικά τηλεφωνήματα από ακροδεξιούς που ενοχλήθηκαν από τη δημόσια παρέμβασή του κατά της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης, όπως αναφέρει «Το Έθνος», άγνωστος τηλεφώνησε στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου της Σιάτιστας και φώναξε: «Τo κομμούνι θα το κάψουμε».
 
Ο νεωκόρος του ναού που απάντησε στο τηλέφωνο άκουσε άφωνος τον οργισμένο άνδρα από την άλλη άκρη της γραμμής να υβρίζει με ακατονόμαστες εκφράσεις τον μητροπολίτη και να του ζητά στο εξής να σωπάσει εάν δεν θέλει να υποστεί τις συνέπειες.
 
Ο μητροπολίτης δέχτηκε και άλλα τηλεφωνήματα από φερόμενους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, μέλη εθνικιστικών οργανώσεων και πολίτες που εξέφραζαν τη διαμαρτυρία τους.
 
«Ας κοπιάσουν στο ναό του Κυρίου και ας πράξουν ό,τι αγαπούν», απαντά ο μητροπολίτης στις απειλές που δέχεται, σύμφωνα με το pheme.gr.
 
Ο μητροπολίτης είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο». Χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «Μαύρη Νύχτα» και υπογράμμισε πόσο επικίνδυνη είναι η ταύτισή της με τους Χριστιανούς.