Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη με αφορμή τη δολοφονία στο Κερατσίνι σημειώθηκε το πρωί στην τηλεόραση του Mega. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού καταδίκασε τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής δεν παρέλειψε όμως να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι με τις δηλώσεις στελεχών του κατά καιρούς ρίχνει λάδι στη φωτιά της πολιτικής πόλωσης. Μάλιστα υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει μόνη την ευθύνη για τον ευτελισμό του κοινοβουλίου φέρνοντας ως παράδειγμα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ τους δικαιώνετε κ. Λαζαρίδη, αθωώνετε αυτούς που δολοφόνησαν τον 34χρονο» απάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Ads

 
«Πρώτα πρώτα από πριν τις εκλογές ακόμη η Νέα Δημοκρατία ήταν το πρώτο κόμμα που στιγμάτιζε τη Χρυσή Αυγή σαν αυτό που είναι, σαν νεοναζί. Το έκανε δημόσια. Το έκανε σε κάθε προεκλογική ομιλία του ο κ. Σαμαράς» υποστήριξε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.
 
«Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είναι αυτό που είναι και τους κατονομάσαμε από την πρώτη στιγμή και το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ευτελίζει το κοινοβούλιο για τη συμπεριφορά της καθημερινά, δεν σημαίνει ότι είναι οι μόνοι που έχουν ευθύνες γι’ αυτό τον ευτελισμό. Χθες ζήσαμε έναν ευτελισμό στο κοινοβούλιο από την πλευρά της κ. Κωνσταντοπούλου, την οποία καταδίκασαν για τη συμπεριφορά της, εκπρόσωποι από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες».
 
Μόλις ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στο όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο Δ. Στρατούλης άρχισε να τον διακόπτει. Τότε, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, τους είπε: «Σας προτείνω να το προσέξετε αυτό κ. Στρατούλη. Γιατί λέγεται λογοδιάρροια. Δεν μπορείτε να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό», είπε και τότε ο κ. Στρατούλης άρχισε να διαμαρτύρεται.


 
«Είναι λάθος η ΝΔ να εξομοιώνει το ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή διότι έτσι τους δικαιώνετε κ. Λαζαρίδη. Συκοφαντείτε τον ΣΥΡΙΖΑ και αθωώνετε αυτούς που σκότωσαν τον 34χρονο» είπε με έντονο ύφος ο Δημήτρης Στρατούλης.
 
«Ένα έγκλημα είναι έγκλημα και καταδικάζεται και δεν υπάρχει συζήτηση γι’ αυτό. Η Δημοκρατία και η κοινωνία έχει όργανα και μπορεί να τους καταδικάσει με τον ποιο αυστηρό τρόπο» πρόσθεσε στη συνέχεια ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να αποφευχθούν οι ομάδες κρούσεις.