Χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι κατέβασαν πανό που είχε αναρτηθεί στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές με πέτρες στο στέκι Ρεσάλτο και σπίτια της περιοχής, τραυματίζοντας τρεις πολίτες. Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε από κόμματα και φορείς.

Ads

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», γύρω στις 10:45, περίπου 100 Χρυσαυγίτες, φορώντας στρατιωτικές παραλλαγές και με στρατιωτικό βηματισμό, παρήλασαν στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη.

Αφού χωρίστηκαν οι μισοί στο ένα πεζοδρόμιο και οι άλλοι μισοί στο άλλο, ορισμένοι από αυτούς βγήκαν από την παράταξη και πήγαν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, κατεβάζοντας το πανό που είχε αναρτηθεί εις μνήμη του.

Σύμφωνα με την Εφ.Συν, ορισμένοι από αυτούς έφεραν ασπίδες ενώ ακούστηκαν κάποια συνθήματα για «εθνικιστές αγωνιστές».

Ads

Στη συνέχεια κατέβηκαν την οδό Παναγή Τσαλδάρη όπου και χωρίστηκαν στα δύο στην οδό Σαλαμίνος. Μάλιστα στην πορεία συμμετείχαν και μικρά παιδιά.

Επίθεση στο «Ρεσάλτο»

Σύμφωνα με την Εrtopen, έπειτα από τη συγκέντρωση ομάδα Χρυσαυγιτών επιτέθηκε στον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης «Ρεσάλτο». Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια να εισβάλλουν στο χώρο, προκάλεσαν ζημιές, πετώντας πέτρες και σπάζοντας τζάμια.

Πληροφορίες, που επικαλείται η Εφ.Συν κάνουν λόγο για τραυματισμό τριών ατόμων που βρίσκονταν σε εκδήλωση του στεκιού «Ρεσάλτο».

image
Φωτογραφία: Δρομογράφος

Ομάδες ΔΙΑΣ βρίσκονταν στο σημείο ενώ αργότερα έφτασε και κλούβα των ΜΑΤ.