Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να κλείσει τον προϋπολογισμό του 2014 βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, επιστρατεύοντας τις Εφορίες στο κυνήγι των οφειλών, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ads

Σύμφωνα με το «ημερολόγιο» της Εφορίας, που παρουσιάζει το Βήμα, έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση ΕΝΦΙΑ. Όσοι δεν έχουν πληρώσει και τις προηγούμενες μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.

Επίσης, έως το τέλος του έτους θα πληρώσουν περίπου 30.000 οφειλέτες του Δημοσίου που εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων,  τη 2η δόση από το σύνολο που έχουν επιλέξει.

Έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν επίσης και τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς όποιος δεν σπεύσει πριν την λήξη του έτους θα πληρώσει πρόστιμο το ισόποσο των τελών.

Ads

Περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει έως το τέλος του έτους να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών οικονομικού έτους 2014, με τους «ξεχασιάρηδες» να επιβαρύνονται με πολύ υψηλό πρόστιμο 1.200 ευρώ, από την Πρωτοχρονιά και ύστερα.

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες έχουν και όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά και να μην επιβαρυνθούν με το εν λόγω τεκμήριο διαβίωσης όταν θα υποβάλουν δήλωση το 2016. Τέλος, επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ του 2015 θα πρέπει έως το τέλος του έτους να προχωρήσουν σε διακοπή εργασιών.