Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ της αντιπροέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου. 

Ads

Η ένταση προέκυψε όταν ο Χαράλαμπος Αθανασίου ζήτησε να λάβει το λόγο για να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας για το αν είναι σωστό να στηθούν μία, δέκα ή έντεκα κάλπες, ώστε να συμπεριληφθεί και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου αρνήθηκε λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Κύριε Αθανασίου τα νομικά αφήστε τα λοιπόν. Θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά».

Τότε το λόγο πήρε ο Νίκος Δένδιας υποστηρίζοντας ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής είπε «άι στο διάολο» αναφερόμενη στον Χαράλαμπο Αθανασίου κι ότι αυτό ήταν γραμμένο στα πρακτικά. Η φράση ακούγεται την ώρα που κλείνει το μικρόφωνο της προεδρεύουσας. 

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου από την πλευρά της ζήτησε να εξαλειφθεί η φράση υποστηρίζοντας ότι όποιος κι αν την είπε ήταν αστοχία και αγένεια. Απευθυνόμενη στο Νίκο Δένδια που της ζήτησε το λόγο σημείωσε ότι δεν έθιξε και δεν αμφισβήτησε τον Χαράλαμπο Αθανασίου. 

Ads

Κατόπιν πήρε το λόγο ο Χαράλαμπος Αθανασίου επί προσωπικού και είπε: «Αυτό που κάνετε είναι ανεπίτρεπτο. Έχουν ενοχλήσει οι παρεμβάσεις μου που οδήγησαν στην αποκάλυψης της σκευωρίας με τους μάρτυρες. Ανακαλέστε». 

«Διαβάστε τους νόμους», απάντησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Χαράλαμπος Αθανασίου είπε: «έχετε λάθος. Είναι ντροπή για το κοινοβούλιο». «Ήθελε επί προσωπικού ένα λεπτό δεν είπε τίποτα», συνέχισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου με τον Χαράλαμπο Αθανασίου να απαντά: «Θα ανακαλέσετε;»

Αργότερα σε δήλωσή της, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε: «Σε καμία στιγμή της διαδικασίας την οποία διηύθυνα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής δεν χρησιμοποίησα απαξιωτική ή υβριστική έκφραση και ειδικά ενάντια στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου».

«Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, όταν πήρε το λόγο ο κ. Αθανασίου και κατήγγειλε το ως άνω περιστατικό, δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε εμένα και δήλωσα ότι δεν άκουσα τι ειπώθηκε και ότι όποιος και αν το είπε είναι τουλάχιστον αστοχία και αγένεια εκ μέρους του, γι’ αυτό πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά» σημείωσε και κατέληξε:

«Κάποιοι ενδεχομένως μου την έχουν “στημένη”, αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή καλό είναι να μην τους οδηγεί να θεωρούν ότι μπορούν να την αξιοποιήσουν για να με πλήξουν».