Με 50.000 ευρώ είχε χρηματοδοτηθεί η «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» βάσει απόφασης του 2013 από το τότε Υπουργείο Εργασίας για τη διοργάνωση σεμιναρίου στο Δήμο Γλυφάδας. Μέρος του ποσού, περίπου 30.000, συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Διοικητική Μεταρρύθμιση». Ο τίτλος του σεμιναρίου ήταν «Υγεία, Πρόληψη για την Γέννηση Υγιών Παιδιών» και σκοπός ήταν «να παρέχει συμβουλευτική ζευγαριών και υποψηφίων γονέων».

Ads

Πρόκειται για την εταιρεία που έλαβε έγκριση από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να παρουσιάσει «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα για την «Προγεννητική Αγωγή», μέσω βίντεο, στα γυμνάσια της χώρας. Το εν λόγω προγραμμα προωθούσε στους μαθητές τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», μια θεωρία που έχει χρησιμοποιηθεί σε χώρες για να ανοίξει η «κερκόπορτα» της απαγόρευσης των αμβλώσεων.

Το Tvxs.gr με το ρεπορτάζ «Η θεωρία του αγένητου παιδιού στα σχολεία με σφραγίδα Κεραμέως» έφερε στο φως το εν λόγω πρόγραμμα και τη σχετική έγκριση του υπουργείου. Η αποκάλυψη του «εκπαιδευτικού προγράμματος» πυροδότησε σάλο, με πλήθος αντιδράσεων από οργανώσεις αλλά και χρήστες στα social media, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) Γιάννη Αντωνίου να ανακοινώσει την ανάκληση της έγκρισής του. 

Διαβάστε αναλυτικά: Ανάκληση του προγράμματος με τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού» στα σχολεία μετά τις αποκαλύψεις του Tvxs.gr 

Ads

Τα έγγραφα

Το Tvxs.gr βρήκε και δημοσιεύει την απόφαση του 2013 από το υπουργείο Εργασίας, μέσω της οποίας η «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» χρηματοδοτήθηκε με 50.000 ευρώ για τη διοργάνωση σεμιναρίου με τίτλο «Υγεία, Πρόληψη για την Γέννηση Υγιών Παιδιών» για παροχή «συμβουλευτικής ζευγαριών και υποψηφίων γονέων στο Δήμους Γλυφάδας». 

image

image

image
image

Ακολουθεί και η επιβεβαίωση για την ολοκλήρωση του προγράμματος της «Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» στον Δήμο Γλυφάδας, μέσω της οποίας φαίνεται πως η «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητική Αγωγής», βάσει της απόφασης του 2013 από το τότε Υπουργείο Εργασίας, έλαβε το ποσό των 50.000 ευρώ. Η απόφαση ολοκλήρωσης υπογράφτηκε για τυπικούς λόγους το 2017.

image

image

image

image