«Αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα στην απομόνωση και τη χρεοκοπία εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας» ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, για τη διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

Ads

«Αποκάλυψε ότι δεν αναγνωρίζει καμία συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της. Και αυτό την ίδια στιγμή που υπόσχεται ότι δήθεν θα αξιοποιήσει την πιστωτική χαλάρωση Ντράγκι» αναφέρει στη δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Ολοκληρώνει την καμπάνια της εξαπάτησης των Ελλήνων με την εκστρατεία κατατρομοκράτησης του Ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που οι Έλληνες δεν θα αφήσουμε να συμβεί», καταλήξει.

Την ίδια στιγμή στην τελευταία του προεκλογική συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στο Βήμα της Κυριακής, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως  «ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το “ατύχημα” που πρέπει να αποτρέψουμε. Μπορεί να οδηγήσει και σε έξοδο από το ευρώ. Γιατί χωρίς κανόνες δεν υπάρχει ευρώ».

Ads

«Δείξαμε ότι είναι επικίνδυνοι» προσθέτει και δηλώνει ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει νέα ελλείμματα, νέα μνημόνια, αναγκαστικό δανεισμό και επιστροφή στην ύφεση. Η πολιτική αυτή παραδίδει τη χώρα χειροπόδαρα στους δανειστές, συμπληρώνει.

Από την άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο, τονίζοντας ότι με νίκη ΝΔ το χρέος θα ρυθμιστεί και ότι η χώρα βγαίνει σταδιακά από τα μνημόνια. Υπόσχεται επίσης ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι φόροι και περικοπές, μιλάει αναλυτικά για σταδιακές φοροελαφρύνσεις και προσθέτει ότι τα χαμένα εισοδήματα θα επανέλθουν, σε υγιή βάση.

Τέλος, υπεραμύνεται των πολιτικών του επιλογών, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να γυρίσει ένα κουμπί και να γίνει ξανά «φυσιολογική» μέσα σε μία στιγμή.