«Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Κομισιόν εκδίδει μια Έκθεση για τη διαφθορά βασιζόμενη σε ερωτηματολόγια προς τους ευρωπαίους πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή κάνει τα στραβά μάτια στη διερεύνηση πανευρωπαϊκών σκανδάλων, όπως αυτό της Siemens», δηλώνει στο tvxs.gr ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χούντης.

Ads

Ο ευρωβουλευτής αναφέρει ότι η «Έκθεση για τη Διαφθορά που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν, υπάρχουν πράγματι ορισμένες διαπιστώσεις και επισημάνσεις, που και εμείς έχουμε αναδείξει κατά καιρούς, μέσα από τη δράση μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ωστόσο, προσθέτει, ότι εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός «ότι κατατάσσει τη Γερμανία, της Siemens, της Daimler, της Thyssen-Ferostall και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, της MAN, της Rheinmetall και της STN Atlas, της Deutsche Telekom και τόσων άλλων σκανδάλων, στις καλύτερες χώρες της ΕΕ, όσον αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς».

«Μάλλον για τη νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση, η μόνη αποδεκτή “κρατική ενίσχυση” εθνικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, να είναι η γερμανική διαφθορά», καταλήγει ο Νίκος Χουντής.

Ads