Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει τον έλεγχο των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων που δραστηριοποιούνται στην Ειδομένη, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

Ads

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τις χθεσινές προσαγωγές, ο Γιώργος Κυρίτσης είπε ότι τέτοιοι έλεγχοι ωφελούν τους ανθρώπους που εκφράζουν την πραγματική τους αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και αποτρέπουν επεισόδια, όπως αυτά που σημειώθηκαν την Κυριακή στην Ειδομένη.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για βιομηχανικούς και εμπορικούς χώρους στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα ενοικιαστούν από την κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθούν εκεί υποδομές φιλοξενίας προσφύγων.

Σχετικά με την αποχώρηση των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι «θα ολοκληρωθεί με ορίζοντα την αρχή της τουριστικής περιόδου του Πάσχα», έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ads

Εκτίμησε πως όσο φτιάχονται οι υποδομές στον Σκαραμαγκά τόσο θα αποχωρούν οι πρόσφυγες από τον Πειραιά. Ο Σκαραμαγκάς λειτουργεί ως «κράχτης» είπε ο κ. Κυρίτσης, καθώς εκ των πραγμάτων οι συνθήκες εκεί είναι καλύτερες.