Δεν έχει τέλος οι περιπέτεια για 22 από τους Σύρους πρόσφυγες του πλοίου Baris, οι οποόιοι από την Ιεράπετρα μεταφέρθηκαν στον Πειραιά, από εκεί στην Κόρινθο και από την Κόρινθο επέστρεψαν στον Πειραιά για να καταλύσουν τελικά σε χώρο του ΟΛΠ. «Οδύσσεια» και για έναν υπάλληλο του δήμου Κερατσινίου ο οποίος μαζί με τους πρόσφυγες προσήχθη από την αστυνομία.

Ads

Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος, οι 22 Σύροι μεταφέρθηκαν από την Κρήτη στον Πειραιά και αφέθηκαν στην τύχη τους. Στη συνέχεια ο δήμος παρενέβη για την μεταφορά τους σε κέντρο φιλοξενίας στην Κόρινθο, ωστόσο πρόσφυγες και οδηγός λεωφορείου προσήχθησαν στο Αλλοδαπών, απ’ όπου αφέθησαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση της δημοτικής Αρχής.

Όπως λέει ο κ. Βρεττάκος, αφού έφτασαν οι πρόσφυγες στην Κόρινθο δεν έγιναν αποδεκτοί και ξαναγύρισαν στο λιμάνι του Πειραιά. Με παρέμβαση και πάλι του δήμου που επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, βρέθηκε τελικά ένας χώρος του Οργανισμού με βασική υποδομή θέρμανσης και υγιεινής, όπου και τελικά διανυκτέρευσαν οι 22 πρόσφυγες.

Ο δήμαρχος Δραπετσώνας-Κερατσινίου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας για ανάλγητη πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες και κατέληξε λέγοντας πως «αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που ζητάνε είναι ένα προσωρινό κατάλυμα και ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στην Ευρώπη. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα και να τους εγκαταλείπει στα πεζοδρόμια».

Ads