Την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διέκοψε για μερικές ώρες η ΔΕΗ, λόγω συσσωρευμένων οφειλών του ιδρύματος προς την επιχείρηση. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από παρέμβαση της πρυτανείας.

Ads

Καθηγητές του Πανεπιστημίου διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν προειδοποίησε προτού προβεί στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα «πιθανότατα να έχουν υποστεί ζημιές» μηχανήματα στα εργαστήρια του ιδρύματος.

Όπως και άλλα πανεπιστήμια της χώρας, το ΑΠΘ αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Είναι ενδεικτικό ότι το ίδρυμα χρωστά στη ΔΕΗ, για την τελευταία 2ετία, 5.5 εκατ. ευρώ.

Η πρυτανεία αποδίδει το υψηλό χρέος στις περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία σημειωτέον ανέρχεται για το ΑΠΘ σε 25.5 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος (μείωση 4 εκατ. ευρώ από πέρυσι).

Ads

Ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος φέρεται να διαβεβαίωσε τη διοίκηση της ΔΕΗ ότι το χρέος θα αποπληρωθεί μόλις το πανεπιστήμιο λάβει τα χρήματα της επόμενης δόσης από το Δημόσιο.