Την αναστολή της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης σε πέντε πολυπληθείς δήμους της χώρας, μεταξύ τους και στον δήμο της Αθήνας καταγγέλλει ο Νίκος Φίλης. 

Ads

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε την σχετική τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για την ψηφιακή διακυβέρνηση κάτι που σημαίνει ότι ειδικά στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας χιλιάδες παιδιά θα στερηθούν εκπαίδευσης σε αυτή την κρίσιμη ηλικία. 

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Νίκος Φίλης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή για την αναστολή της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης στην Αθήνα. «Πέντε δήμοι ανάμεσά τους και ο δήμος Αθηναίων βρίσκονται εκτός του προγράμματος της προσχολικής ηλικίας», είπε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας σκληρή κριτική στο δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη. 

«Να αφήσει τους μεγάλους περιπάτους, τα έργα βιτρίνας  και να ασχοληθεί με τα ζέοντα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά. «Ο δήμος Αθηναίων εξακολουθεί να μην έχει κατορθώσει το αυτονόητο, αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί βασική του προτεραιότητα, δηλαδή να εφαρμοστεί η προσχολική εκπαίδευση…»

Από τα πυρά του δεν ξέφυγαν ούτε οι υπόλοιπες δημοτικές αρχές «είναι απόδειξη της αποτυχίας τους» η παράταση του προγράμματος, είπε ο Ν. Φίλης.

Ads

Και διερωτήθηκε «ποια είναι η ηλικία εγγραφής υποχρεωτικής εκπαίδευσης για τους δήμους που δεν εφαρμόζονται». Που θα πάνε τα παιδιά, θα μπούνε στο πρόγραμμα με το voucher;
«Ελπίζω η παράταση να μη σημαίνει ουσιαστικά υπονόμευση του δικαιώματος των παιδιών  στην δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση» κατέληξε ο Νίκος Φίλης απευθυνόμενος στη Βουλή.