Χωρίς περικοπές στα προνιακά επιδόματα θα ξεκινήσει από τις αρχές του επόμενου έτους η καθολική εφαρμογή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Ads

Όπως ανέφερε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, κατάφερε να παρακάμψει τη σχετική πρόβλεψη του μνημονίου Παράλληλα προωθείται η αναδιάρθρωση οικογενειακών και αναπηρικών επιδομάτων.

Η κ. Φωτίου, στο πλαίσιο ενημέρωσης του Τύπου, ανέφερε πως το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) για το 2017 θα χρηματοδοτηθεί με 760 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό. Όπως υπογράμμισε το εν λόγω ποσό προέρχεται από το πλεόνασμα που επετεύχθη από την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.

Από το Πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 700.000 πολίτες που ζουν στη φτώχεια και θα εμφορείται από καινοτομίες, όπως τη δυνατότητα του δικαιούχου για άμεση και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες της πρόνοιας, ενώ ταυτόχρονα περισσότεροι από το 10% των δικαιούχων θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, η επιλογή του ωφελούμενου θα γίνεται με βάση τα εισοδήματα των τελευταίων 6 μηνών κατά δήλωση του ίδιου, καθώς όπως σημείωσε η κ.Φωτίου «εμπιστευόμαστε τους πολίτες». Η πλατφόρμα του ΚΕΑ θα είναι συνδεδεμένη με όλα πληροφοριακά συστήματα και θα είναι πολύ εύκολο να συμπληρωθεί. Με την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης της θα γίνεται γνωστό στον αιτούμενο εάν δικαιούται να ενταχθεί στο Πρόγραμμα.

Ads