Σε επίσχεση εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν από αύριο Σάββατο και επ’ αόριστον οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. 

Ads

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συνδικάτου των Εργαζομένων στον Οργανισμό, που ζητεί την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους.

«Αναβάλλαμε τέσσερις φορές τις κινητοποιήσεις αλλά η κοροϊδία έχει ένα όριο. Δεν πάει άλλο, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ την Πέμπτη θα είναι τρεις μήνες απλήρωτοι και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Το χειρόφρενο δεν το τραβάμε εμείς, αλλά ο Σπίρζης» είπε στο Voria.gr o πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Τσερμενίδης.

Είπε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι στέλνουν κραυγή αγωνίας εν όψει της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ads

«Αφού όπως λέει ο κ. Σπίρτζης υπάρχει συμφωνία για τη διαφορά ΦΠΑ, ζητήσαμε την προεκταμίευση ενός ποσού για την πληρωμή των εργαζομένων, αλλά δυστυχώς κάποιοι έχουν πάρει την απόφαση να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της πόλης» πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο αρμόδιος υπουργός Χρίστος Σπίρτζης είχε δηλώσει πως οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν καθώς υπήρξε συμφωνία με τον ΟΑΣΘ για τις διαφορές που υπάρχουν για τον ΦΠΑ.