Είδη ξηρής τροφής συγκεντρώνουν συλλογικότητες στην Κόρινθο οι οποίες με αυτόν τον τρόπο συνδράμουν το συσσίτιο στις φυλακές της πόλης. Προηγήθηκε ενημέρωση από υπαλλήλους του καταστήματος οι οποίοι κάνουν λόγο για εξάντληση των τροφίμων. «Μπορεί ενδεχομένως να έχουν μειωθεί οι μερίδες, αλλά δεν έχει διακοπεί η τροφοδοσία και η σίτιση», δηλώνουν στο tvxs.gr κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ads

 
Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με υπαλλήλους των φυλακών στην Κόρινθο, «αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά, δεν υπάρχει ούτε ένα αυγό». Όπως αναφέρουν, το πρόβλημα διαρκεί εδώ και περίπου 3 μήνες. Τόσο έχουν να φανούν τα απαραίτητα κρατικά κονδύλια για το συσσίτιο. Οι κρατούμενοι φέρονται να σιτίζονταν μέχρι πρότινος με τη συνδρομή στρατοπέδου της περιοχής, η οποία σήμερα έχει επίσης διακοπεί. Έκκληση για βοήθεια έχει απευθυνθεί και στη Μητρόπολη.
 
image
 
Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αναμένεται να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση το προσεχές διάστημα, αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των γενικών περικοπών «μπορεί ενδεχομένως να έχουν μειωθεί οι μερίδες, αλλά δεν έχει διακοπεί η τροφοδοσία και η σίτιση σε κανένα από τα 33 σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας». Προσθέτουν δε πως «έχει ήδη εγκριθεί κονδύλι πολλών χιλιάδων ευρώ για τη χρηματοδότηση των συσσιτίων».
 
Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές μάλλον αναγνωρίζουν το πρόβλημα εμμέσως, καθώς επιβεβαιώνουν ότι οι φυλακές της Κορίνθου δέχονται τα όποια τρόφιμα συλλέγει η τοπική κοινωνία: «είναι κάτι θετικό, το οποίο δεν συμβαίνει απαραίτητα για πρώτη φορά».

Πληροφορίες κάνουν λόγο για αντίστοιχη εικόνα και στις φυλακές της Πάτρας.

Σχετικά θέματα: Διαψεύδει το υπ. Δικαιοσύνης προβλήματα με τη σίτιση των κρατουμένων 

Ads