Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει, με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.
 

Ads

Στην Αττική τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται το μεσημέρι (ήδη στην Πάρνηθα έχει κλείσει ο δρόμος από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω), ενώ από το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτική τιμή υψομέτρου 500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και από το βράδυ θα ενισχυθούν σε 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Χιονόνερο προβλέπει η ΕΘνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Θεσσαλονίκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτική τιμή υψομέτρου 200 μέτρα). Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου, με τους βοριάδες να ενισχύονται από το μεσημέρι και να φθάνουν τοπικά τα 8 Μποφόρ.

Σε χαμηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία και αύριο Τρίτη, ενώ αναμένεται να σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός. Ενισχυμένοι (7-8 Μποφόρ) θα πνέουν οι βοριάδες στα ανατολικά. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στα δυτικά και τα βόρεια (πλην Χαλκιδικής), με ασθενείς χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα σταματήσουν. Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, με χιονόνερο η χιόνι στα βόρεια και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές.

Ads

Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά, χιονόνερο η χιόνι στις πεδινές περιοχές, βροχή η χιονόνερο στα νότια και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.