Χιονοπτώσεις – κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια – θα σημειωθούν και σήμερα στην ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο – κυρίως στα νότια – ενώ παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Ads

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά, ενώ ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθείς από 0 (μηδέν) έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 0 (μηδέν) βαθμούς Κελσίου.

Ads

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -06 (μείον 6) έως 00 (μηδέν) βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά κατά τόπους πυκνές στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια.

Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 γρήγορα 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 12-01-2017

Καιρός: στο ανατολικό Αιγαίο βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Στερεά. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.