Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν την Κυριακή στο συλλαλητήριο στο εμπορικό λιμάνι της Σούδας στα Χανιά, ενάντια στην καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου.
 

Ads

Από τις 12:00 το μεσημέρι άρχισε να συγκεντρώνονται κόσμος από πολλές περιοχές της Κρήτη, με την αθρόα προσέλευση να συνεχίζεται και στη συνέχεια, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως αναφέρει το flashnews.gr

Το παρών έδωσαν πολίτες, βουλευτές, σύλλογοι, δήμαρχοι, φορείς και άλλες συλλογικότητες που σχημάτισαν μια «παγκρήτια λαοθάλασσα ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου», όπως μετέδωσε το haniotika-nea.gr.

image

Ads

Χιλιάδες Κρητικοί βρέθηκαν στο χώρου του λιμανιού όπου ελλιμενίζονται τα κρουαζιερόπλοια, παρά τη βροχή και τις απαγορεύσεις του λιμενικού στην είσοδο οχημάτων μέσα στο λιμάνι. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι, ενώ φουσκωτά σκάφη με μαύρες σημαίες έπλευσαν μπροστά από το σημείο.

image

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι, «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την επιχείρηση που έχει χαρακτηριστεί στρατιωτική. Παρά τον άσχημο καιρό ο ελληνικός λαός έδειξε σήμερα με την παρουσία του ότι ενδιαφέρεται περισσότερο από την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα αυτό».

«Το όχι των πολιτών της Κρήτης σε αυτή τη διαδικασία είναι και το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης», δήλωσε ο γραμματέας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Μαλανδράκης ενώ, για την διαδικασία της καταστροφής των χημικών και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους στην συγκέντρωση, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Γιδαράκος.

Ανωγειανοί, χόρεψαν υπό τους ήχους της λύρας του Ψαραντώνη, με το μήνυμα: «Θα μείνουμε ακλόνητοι μπροστά και απέναντι σε εκείνους που θα προχωρήσουν σε ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά εγκλήματα που έγινε ποτέ στον πλανήτη».

Με την κινητοποίησή τους οι κάτοικοι της Κρήτης ζητούν να μη γίνει η επεξεργασία του χημικού οπλοστασίου της Συρίας πάνω στο πλοίο το οποίο θα βρίσκεται στην Μεσόγειο θάλασσα μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας και Λιβύης, καθώς στην πιθανότητα ενός ατυχήματος, οι επιπτώσεις θα είναι ανεξέλεγκτες και η καταστροφή ανυπολόγιστη.

image

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Συλλαλητήριο για τα χημικά της Συρίας