Μέτρα παρόμοια με αυτά που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999 κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον παίρνει η ελληνική αστυνομία για την άφιξη, την Τρίτη, της Α. Μέρκελ στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται και από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. θα διατεθεί το σύνολο της αστυνομικής δύναμης της Αττικής, ενώ θα έρθουν ενισχύσεις και από την επαρχία.
Οι αναφορές κάνουν λόγο για 7.000 αστυνομικούς.

Διμοιρίες ΜΑΤ, δίκυκλα των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, και ομάδες αστυνομικών θα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να αποτρέψουν βίαιες ενέργειες και επεισόδια, στις μαζικές όπως εκτιμάται συγκεντρώσεις, με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος.

Στον ίδιο σχεδιασμό προβλέπεται η ανάπτυξη δυνάμεων σε κτίρια, όπως το Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο, Πρεσβείες και ειδικότερα της Γερμανίας, το Ινστιτούτο Γκαίτε, ενώ ειδικός σχεδιασμός γίνεται για το κτίριο της Βουλής και τα σημεία στα οποία έχουν ορισθεί συναντήσεις της Μέρκελ με την πολιτική ηγεσία.

Ads

Τα υδροφόρα οχήματα, που είναι στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ  και τρία οχήματα ρίψης αφρού θα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, στο κέντρο της πρωτεύουσας την Τρίτη.

Το μεταλλικό πλέγμα- φράχτης και τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, θα έχουν στηθεί από νωρίς το πρωί, ενώ η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο θα είναι κλειστή για Ι.Χ. αυτοκίνητα και δίκυκλα. Επιπλέον θα γίνονται έλεγχοι και σε όσους διέρχονται πεζοί από το κέντρο της πόλης.

Τα μέτρα θα είναι αυστηρά και στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως επίσης και στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο που θα καταλύσει η γερμανική αποστολή. 

Υπενθυμίζεται ότι για την Τρίτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει Παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα.