Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Μετά το τέλος της πορείας στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία με τους καλλιτέχνες και τους πολίτες να στέλνουν ηχηρό μήνυμα πως η «Αθήνα είναι μια πόλη αντιφασιστική». Συγκλονιστικές στιγμές με προσκύνημα στο φέρετρο του Σεχζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε από ακροδεξιούς στα Πετράλωνα. 
 
Φίλοι του Σεχζάτ Λουκμάν και μέλη της Πακιστανικής κοινότητας συμμετείχαν στην πορεία κουβαλώντας το φέρετρο του 27χρονου. Οι διαδηλωτές πραγματοποιήσαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ενώ πλήθος Πακιστανών προσευχήθηκε πάνω από τη σορό του δολοφονημένου Σεχζάτ Λουκμάν. (Φωτογραφίες του Παναγιώτη Τζάμαρου από το Fosphotos)

Στο Σύνταγμα παρουσιάστηκε και η διακήρυξη ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, ενώ έγινε παρουσίαση και της διεθνούς διάστασης που λαμβάνει η κίνηση, καθώς το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις και παραστάσεις αλληλεγγύης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και στις ΗΠΑ, από όπου στάλθηκαν αντιρατσιστικά μηνύματα. (Ενδεικτικά φωτογραφίες κατά σειρά από Λονδίνο, Βρυξέλες, Τσέστερφιλντ, Βερολίνο και Νέα Υόρκη έξω από προξενείο στο Μανχάταν)


Από twitter και τον χρήση verowildground

Φωτογραφίες από το Facebook στη σελίδα "19η Γενάρη Αθήνα πόλη αντιφασιστική"


Φωτογραφία από twitter του χρήστη CheetahXD


 

Διαβάστε το κείμενο που υπέγραψαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών: Αθήνα Πόλη Αντιφασιστική, εκατό καλλιτέχνες ενάντια σε φασισμό και ρατσισμό

Στο συλαλλητήριο συμμετέχουν κοινότητες μεταναστών, δεκάδες οργανώσεις, συνδικάτα, νεολαίες κομμάτων και πολιτικές οργανώσεις, σύλλογοι φοιτητών  και μαθητών, κοινότητες μεταναστών, σύλλογοι φιλάθλων ομάδων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, δήμοι, η ΑΔΕΔΥ και η ΚΕΔΕ.
  
Στη συναυλία συμμετέχουν μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. Παράλληλα θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κουκαλάνι με το θέατρο Μια Γιορτή στου Νουριάν.

Η σημερινή κινητοποίηση υποστηρίζεται από την κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κοινότητες μεταναστών, τα Δημοτικά Συμβούλια της Αθήνας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, του Γαλατσίου, της Ν.Ιωνίας, του Ν.Ηρακλείου, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης, του Ταύρου-Μοσχάτου, του Ρεθύμνου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Φωτογραφίες του Μενέλαου Μυρίλλα από το Fosphotos