Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς χειροβομβίδα βρέθηκε, λίγο μετά τη μία τη νύχτα, έξω από το σπίτι του εκδότη Νίκου Καραμανλή, ιδιοκτήτη της εταιρίας MK MEDIA Group και της εφημερίδας το Παρασκήνιο στα Βριλήσσια.

Ads

Η χειροβομβίδα είναι αμυντικού τύπου και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έφερε την περόνη η οποία δεν είχε τραβηχτεί, για να εκραγεί. Παραλήφθηκε από κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μεταφέρθηκε στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου εξετάζεται.

«Είχα πάει για ένα ποτό μετά την εφημερίδα, γύρισα λίγο μετά τη 1, σταματήσαμε με τον αστυνομικό στη γωνία για να κάνει έναν έλεγχο. Τυχαία έπεσε το μάτι μου στη γωνία του φυλακίου, όπου είδα ένα αντικείμενο. Κατέβηκα από το αμάξι και διαπίστωσα πως ήταν χειροβομβίδα. Στο φυλάκιο έξω από το σπίτι μου δεν υπάρχει φύλακας, τον έχει αφαιρέσει η αστυνομία, παρόλο που και στο παρελθόν έχω δεχτεί απειλές και μας έχουν σπάσει τα αυτοκίνητα», δήλωσε ο Νίκος Καραμανλής.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από την Ασφάλεια. Στις έρευνες έχει εμπλακεί, και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς οι αστυνομικοί αναζητούν τα κίνητρα πίσω από την ενέργεια αυτή, αν πρόκειται δηλαδή για κάποιο μήνυμα ή για κάποια άλλη υπόθεση.

Ads

Ο εκδότης της εφημερίδας «Παρασκήνιο»και «Karfitsa» περιέγραψε στις τηλεοπτικές κάμερες πώς εντόπισε τη χειροβομβίδα, στην αυλή της κατοικίας του.