Ένα σαφές «όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ο υπεύθυνος προγράμματος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του δεν ενδιαφέρεται για ένα κάλεσμα «που μέσα από την προοπτική καταγγελιών του Μνημονίου, αποκήρυξης του χρέους, στάσης πληρωμών, θα οδηγεί σε ατραπούς όπου η παραμονή της χώρας στην ΕΕ θα τίθενται σε διακινδύνευση».

Ads

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο Δημήτρης Χατζησωκράτης απαντά αρνητικά στο προσκλητήριο Τσίπρα για μια κυβέρνηση της Αριστεράς σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί «αντιμεταρρυθμιστικές και λαϊκίστικες» θέσεις.

Αυτές ακριβώς οι θέσεις του είναι που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον κ. Χατζημαρκάκη, από το 4% στο 26,7%. «Έγινε ο υποδοχέας παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και αναδείχθηκε αξιωματική αντιπολίτευση», σημειώνει.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο νέων απολύσεων στον δημόσιο τομέα, ο κ. Χατζησωκράτης τονίζει ότι η ΔΗΜΑΡ είχε αποδεχθεί τις 15.000 απομακρύνσεις που ζήτησε η τρόικα για την αποδέσμευση της δόσης με την αναθεώρηση του Μνημονίου τον Μάιο 2013 και συγχρόνως αποδέχθηκε το κόστος αλλά δεν μπορεί να δεχθεί καμία άλλη απόλυση και σημειώνει χαρακτηριστικά. « Οι ίδιοι που μας κατήγγελλαν τότε για το ενδιαφέρον μας για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, μας καταγγέλλουν και σήμερα που είμαστε αντίθετοι στις αθρόες απολύσεις στο δημόσιο τομέα», επισημαίνει.

Ads

Για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Χατζησωκράτης θεωρεί ότι«θα είναι εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και κατ’ επέκταση την κοινωνία»