Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ψήφιση της έκτακτης παροχής στους χαμηλοσυνταξιούχους, ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία για την έκτακτη ενίσχυση και να επανέλθει μετά από συνεννόηση της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Ads

«Τότε θα την υπερψηφίσει η ΝΔ», είπε προαναγγέλλοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευσης δεν στηρίζει την έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους και δηλώνει «παρών». 

Σημειώνεται πως τελικά η έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Η ΝΔ δήλωσε «παρών» ενώ απουσίαζαν και πολλοί βουλευτές της. Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων απείχαν από τη διαδικασία. 

«H ονομαστική ψηφοφορία δεν ζητήθηκε για να υπάρξει πλαστή συναίνεση, όπως ειπώθηκε στη Βουλή, αλλά προέκυψε, επειδή από πλευράς “της μόνιμης πηγής και πληγής” εναντίον της χώρας, μπήκε μια ακόμη τρικλοποδιά», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων: «Μια στάση αποχής από την ευθύνη». 

Ads