Σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα έγινε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, που επισημαίνουν ότι η συζήτηση κατέληξε στο ότι όλα τα θέματα θα αντιμετωπιστούν. Εξερχόμενος ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε απλώς: «Όλα καλά, όλα είναι υπό έλεγχο».

Ads

 
Η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι πρέπει να μεταδίδει προς τους εταίρους και την κοινωνία «το μήνυμα της σταθερότητας και της τήρησης των δεσμεύσεων και το μήνυμα της αλλαγής σελίδας και της κοινωνικής ευαισθησίας».

Διαβάστε επίσης:
Προεκλογική χαλάρωση

 
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη τόνιζαν ότι με αυτή τη γραμμή θα πορευτεί η κυβέρνηση και συμπλήρωναν ότι αυτό είναι που θέλει και το ΠΑΣΟΚ. Επεσήμαναν επίσης το κόμμα δεν είχε ποτέ στρατηγικές αμφιταλαντεύσεις και από τη αρχή της κρίσης σήκωσε το βάρος για «να φτάσουμε στο σημερινό σημείο που να μπορεί η χώρα να αφήσει πίσω την κρίση και τα μνημόνια και να προχωρήσει στην ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας και στην κοινωνική συνοχή».
 
Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το θέμα της αξιολόγησης που έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ενδοκυβερνητική ένταση αλλά και το θέμα του νέου επιτρόπου της Κομισιόν που καλείται έως 31 Ιουλίου να υποδείξει η ελληνική κυβέρνηση.