Η κατάσταση στην Βαρυμπόμπη βελτιώθηκε σημαντικά αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται και οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν δήλωσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ads

Όπως είπε αναμένεται η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή να είναι οριοθετημένη εντός της ημέρας. Υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 12,5 χιλιάδες στρέμματα δάσους στη Βαρυμπόμπη έχουν καεί, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 μερικές, ενώ 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από ο,τιδήποτε άλλο», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ads

Πρόσθεσε, ότι από το βράδυ της Τρίτης ξέσπασαν 41 νέες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Δύσκολη η κατάσταση στην Εύβοια

Αυτή την ώρα η πιο δύσκολη κατάσταση εντοπίζεται στην Εύβοια, όπου οι πυροσβέστες παλεύουν με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Έχουν καεί περί τα 20.000 στρέμματα καθώς επίσης και 150 σπίτια, είπε ο υφυπουργός.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος υποστήριξε πως υπάρχει κλιμάκωση της κινητοποίησης καθώς εκεί υπάρχουν νέα δεδομένα, με την αλλαγή της φοράς των ανέμων. Στις 12:20 εστάλη SMS από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Κούλουρος και Μαρούλι.