Στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Δημητρίου προσήχθη, αργά χθες το βράδυ, μια γυναίκα, περίπου 55 ετών, η οποία φέρεται να χαράκωσε μωρά στο πόδι, την ώρα που αυτά ήταν στην αγκαλιά της μητέρας τους, σε μεγάλο εμπορικό κέντρο των νοτίων προαστίων.

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αστυνομία, που εξετάζει με προσοχή τη συγκεκριμένη υπόθεση, προχώρησε στην προσαγωγή της γυναίκας, έπειτα από σχετικές καταγγελίες που έγιναν στο Α.Τ. Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες αυτές, μητέρες, ενώ βρίσκονταν στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο, κρατώντας το παιδί τους στην αγκαλιά τους, ξαφνικά διαπίστωσαν ότι μια άγνωστη γυναίκα τα χαράκωσε στο πόδι και μετά εξαφανίστηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η 55χρονη είναι κάτοικος της περιοχής, δεν παραδέχτηκε τίποτα αλλά αναγνωρίστηκε από τρία άτομα. Φέρεται να έχει διαπράξει συνολικά τέσσερις τέτοιες επιθέσεις σε βάρος βρεφών και νηπίων μέσα στο χρονικό διάστημα ενός έτους. Επέλεγε πάντα χώρους και ώρες όπου υπήρχε συνωστισμός, όπως σε καταστήματα και στο εμπορικό κέντρο της περιοχής, πλησίαζε τους γονείς με τα καρότσια και την ώρα που δεν κοιτούσαν οι γονείς πλήγωνε τα βρέφη με τα νύχια της.

Ads

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε πέρυσι ενώ τα υπόλοιπα τρία έγιναν πρόσφατα. Σε τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις αναγνωρίστηκε από μάρτυρες και γονείς. Κανείς δεν είδε να διαπράττει τις επιθέσεις, όμως όλοι έδωσαν μία κοινή περιγραφή για μία γυναίκα που αμέσως μετά τις επιθέσεις, πλησίαζε τους γονείς και τους έκανε παρατήρηση για το παιδί που έκλαιγε, δήθεν ότι το αφήνουν νηστικό ή ότι δεν το προσέχουν κλπ.

Πριν δύο ημέρες, μία γυναίκα κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Δημητρίου, ότι από άγνωστη αιτία κι ενώ βρισκόταν σε εμπορικό κέντρο της περιοχής, ανακάλυψε εκδορές στα άκρα του μωρού της, οι οποίες όμως δεν ήξερε, πώς είχαν συμβεί. Στην αρχή, στην Αστυνομία δεν έδωσαν ιδιαίτερη βάση στην καταγγελία, μέχρι που το βράδυ της Τρίτης, προέκυψε δεύτερη, παρόμοια καταγγελία, όπου ένας πατέρας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα και κατήγγειλε πως ανακάλυψε στο σπίτι του, ότι το παιδί του έφερε εκδορές στα άκρα, ενώ είχε προηγηθεί βόλτα τους στο ίδιο εμπορικό κέντρο.

Επίσης δεν γνώριζε πώς προέκυψαν αυτές οι εκδορές, καθώς όμως επικαλέστηκε ότι άκουσε τις φήμες πως άγνωστη γυναίκα πλησιάζει και προκαλεί εκδορές σε παιδιά, θορυβήθηκε και προχώρησε στη σχετική καταγγελία.

Όλοι τους όμως, όπως προαναφέρθηκε, βίωσαν την ίδια εμπειρία με την 55χρονη που μετά τις επιθέσεις τους πλησίαζε και τους έκανε παρατήρηση για την δήθεν πλημμελή φύλαξη του παιδιού τους.

Σε βάρος της 55χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη επίθεση και πρόκληση σωματικών βλαβών σε ανήλικα και σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα με τις σε βάρος της κατηγορίες.