Βρετανός τουρίστας τα έκανε «γυαλιά-καρφιά» σε πτήση Λονδίνο προς Χανιά, το βράδυ της Τρίτης σε πτήση της Wizz Air.

Ads

Λίγο πριν την προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων ο Βρετανός άρχισε να ξυλοκοπεί με γροθιές άλλους επιβάτες και τον πιλότο του αεροσκάφους, λίγο μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες σε ρεπορτάζ της Sun καθώς εκτυλισσόταν η συμπλοκή μέσα στο αεροπλάνο τραυματίστηκαν και γυναίκες.

Ο Βρετανός τουρίστας ξεκίνησε την επίθεση αφού ενημερώθηκε ότι η αστυνομία θα τον συνόδευε στο αεροδρόμιο λόγω της κακής συμπεριφοράς που είχε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ads

Ο Βρετανός και ένας φίλος του με τον οποίο ταξίδευαν μαζί, είχαν κακή συμπεριφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης που είχε ξεκινήσει από το Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Επιβάτες ανέφεραν ότι οι δύο Βρετανοί, κάπνιζαν και άτμιζαν συνεχώς μέσα στο αεροπλάνο, εκτόξευαν απειλές και ήταν μεθυσμένοι πριν ακόμη επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.

Ο πιλότος, που βγήκε από το πιλοτήριο για να ηρεμήσει την κατάσταση, ξυλοκοπήθηκε κι αυτός σύμφωνα με τους μάρτυρες.

Η αστυνομία απομάκρυνε τελικά τον αιμόφυρτο Βρετανό από το αεροπλάνο.

Η εταιρεία WizzAir για το περιστατικό

«Στην πτήση W95741 της Wizz Air από το Γκάτγουικ – Χανιά, ένας επιβάτης δεν σεβάστηκε το νομικό πλαίσιο» δήλωσε εκπρόσωπος της WizzAir για το περιστατικό. «Το πλήρωμα καμπίνας χειρίστηκε την κατάσταση όπως είναι εκπαιδευμένο να κάνει και ανέφερε το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες συνέλαβαν τον επιβάτη κατά την άφιξη. Η Wizz Air επιβεβαιώνει ότι ζητήθηκε από το πλήρωμα να πάει στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου για να καταθέσει για την υπόθεση».