Οι αρχές στα Χανιά Κρήτης μετά από έρευνα στο σπίτι της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου βρήκαν 105.000 ευρώ σε μετρητά, πάρα πολλά κοσμήματα τεράστιας αξίας και βέρες που φέρονται να ήταν των ανθρώπων που διέμεναν στο γηροκομείο.

Ads

Συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια εμπλεκόμενων στην υπόθεση του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά όπου φέρεται να κακοποιούνταν ηλικιωμένοι. 

Oι δυο ιδιοκτήτριες μητέρα και κόρη μαζί με 5 εργαζόμενους της δομής που συνελήφθησαν την Πέμπτη, κατηγορούνται για τριάντα θανάτους και 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε μια υπόθεση όπου εμπλέκονται 36 άτομα.

Οι αρχές ερευνούν ακόμη και την μεταβίβαση του ακινήτου, η οποία γεννά ερωτήματα. Τα συμβόλαια, όπως σημειώνει ρεπορτάζ του LIVE NEWS, ανέφεραν αγοραπωλησία αστικού ακινήτου αντί τιμήματος 50.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας 157.651, 46 ευρώ.

Ads

Συγγενής ηλικιωμένης κατήγγειλε την μεταβίβαση που έγινε ενώ η ηλικιωμένη έμενε στο γηροκομείο, το ακίνητο μεταβιβάστηκε σε συγγενικό πρόσωπο εργολάβου που έκανε εργασίες στο γηροκομείο και μάλιστα τα λεφτά δόθηκαν σε μετρητά στην ηλικιωμένη.

Σύμφωνα με την δικογραφία στους ηλικιωμένους χορηγούνταν ισχυρά ψυχοφάρμακα για να είναι σε καταστολή η έρευνα έφερε στο φως παράνομες συνταγογραφήσεις ύψους 3.000.000 ευρώ.