Την πρόθεσή του να μην τελούνται στο εξής πολιτικοί γάμοι στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο εξέφρασε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Ελευθερίου, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το δημοσίευμα της «Sun» και της «Mirror», με τη φωτογραφία νεαρού ζευγαριού, με νυφικό και κοστούμι, να ερωτοτροπούν πίσω από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο πρόεδρος της κοινότητας επισκέφθηκε τον μητροπολίτη του νησιού, Κύριλλο και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να διακοπεί η τέλεση πολιτικών γάμων στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο, του ζήτησε να καθοριστεί ή να κατασκευαστεί άλλο σημείο στον γραφικό κόλπο της Λίνδου, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Ο Γιώργος Ελευθερίου, μιλώντας στην «Δημοκρατική» εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για το περιστατικό και έκανε λόγο για προσβολή του ιερού χώρου της εκκλησίας, από τους απερίσκεπτους Βρετανούς, που φαίνεται να μην έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του ατοπήματός τους.

«Η διάρκεια των πολιτικών γάμων είναι περίπου 40 λεπτά. Η τελετή διαρκεί 10 λεπτά και στη συνέχεια το ζευγάρι και οι καλεσμένοι έχουν στη διάθεσή τους άλλη μισή ώρα για να βγάλουν φωτογραφίες. Ετσι κι έγινε με το συγκεκριμένο ζευγάρι. Αφού τέλεσα τον γάμο, αποχώρησα από το εκκλησάκι και το ζευγάρι με τους καλεσμένους έμεινε πίσω για τις καθιερωμένες φωτογραφίες μέσα στις οποίες είναι κι αυτή στο πίσω μέρος του μοναστηριού με φόντο την Ακρόπολη και με την νύφη να φαίνεται να επιδίδεται σε στοματικό σεξ με τον γαμπρό. Αυτό έγινε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και οι φωτογραφίες είναι ερασιτεχνικές.

»Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στον προσωπικό λογαριασμό της νύφης στο facebook, από όπου πήρε την επίμαχη φωτογραφία η "Sun" με αποτέλεσμα να διασυρθεί το μοναστήρι, η Λίνδος, το νησί μας αλλά και η χώρα μας. Εχουμε όλοι σοκαριστεί, δεν έχουν καμία σχέση αυτά με τα έθιμά μας, την κουλτούρα μας. Αυτά αποτελούν προσβολή στη θρησκεία μας, γι΄αυτό και εγώ θα ζητήσω να σταματήσει η τέλεση πολιτικών γάμων στο προαύλιο του μοναστηριού. Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώσουμε όλα, υπάρχουν και κάποια όρια. Αυτό είναι κατάντια».

Να σημειωθεί πως υπάρχουν ήδη πολλοί πολιτικοί γάμοι προγραμματισμένοι για το 2018, τους οποίους όμως ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας δεν θέλει να τελέσει στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού. Ο ίδιος προτείνει την κατασκευή χώρου, παραπλεύρως του Αγ. Παύλου ή σε κάποιο άλλο κοντινό σημείο όπου θα τελούνται οι πολιτικοί γάμοι.

Αρχικά, το… γαμήλιο στοματικό σεξ παρουσίασε πρώτο ένα ζευγάρι από την Ολλανδία και στη συνέχεια οι Βρετανοί που παντρεύτηκαν πολιτικά στο νησί, στις 25 Σεπτεμβρίου, μέσω της TUI, αποφάσισαν να τους μιμηθούν, στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την περιοχή.

Οι φωτογραφίες του ζευγαριού ανέβηκαν στην προσωπική σελίδα της νύφης Carly Lunn στις 5 Οκτωβρίου, ο βρετανικός Τύπος «αλίευσε» την επίμαχη φωτογραφία, την δημοσίευσε και επακολούθησε αναπαραγωγή του θέματος με ποικίλα σχόλια τόσο εκτός όσο και εντός του ελλαδικού χώρου.

«Το είχαμε συμφωνήσει πριν παντρευτούμε ότι θα το κάναμε. Περάσαμε όμορφα και το διασκεδάσαμε», εξομολογήθηκε η 34χρονη νύφη, ωστόσο δεν έχει την ίδια άποψη και η τοπική κοινωνία.