Με το… καλημέρα συγκέντρωσαν ζήτηση οι θέσεις που προσφέρει ο β’ κύκλος κινητικότητας, με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μάλιστα να μιλά για «ρεκόρ επισκεψιμότητας» στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα του νέου συστήματος μετατάξεων στην «Απογραφή», από πλευράς ενδιαφερομένων υπαλλήλων. Εκκίνηση στις αιτήσεις δόθηκε χθες το πρωί.

Ads

Σύμφωνα με τα στατιστικά που παρουσίασε το υπουργείο, στη διάρκεια της ημέρας υποβλήθηκαν 106 αιτήσεις υπαλλήλων που εξέφρασαν ενδιαφέρον για 383 θέσεις (από τις 1.117 συνολικά διαθέσιμες), ενώ άλλες 107 αιτήσεις αποθηκεύτηκαν προσωρινά, κάτι που σημαίνει ότι οι εν λόγω υπάλληλοι θέλουν να κάνουν μια δεύτερη σκέψη για τις θέσεις που θα διεκδικήσουν. Σε επίπεδο απόλυτων αριθμών, μεγαλύτερη ζήτηση από πλευράς υποψηφίων -με βάση τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν χθες- συγκεντρώνουν οι θέσεις που προσφέρει το υπουργείο Εργασίας: ήδη διεκδικούνται 86 από τις συνολικά 274 προσφερόμενες θέσεις.

Ωστόσο, στην περίπτωση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, οι αιτήσεις (14 στον αριθμό) ήδη υπερκαλύπτουν τις προσφερόμενες θέσεις (12 στον αριθμό). Οσον αφορά την επισκεψιμότητα της πλατφόρμας και κατ’ επέκταση το ενδιαφέρον του κόσμου της δημόσιας διοίκησης γύρω από την τρέχουσα φάση της κινητικότητας, από την Παρασκευή το μεσημέρι που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι θέσεις έως χθες το απόγευμα καταγράφηκαν συνολικά 3.839 επισκέψεις (μοναδικοί χρήστες). Δύο συμπεράσματα εξάγει το υπουργείο από τα παραπάνω στατιστικά.

Αρχικά, όπως αναφέρουν υπουργικοί κύκλοι στην «Εφ. Συν.», ότι ενισχύεται η αποδοχή του νέου συστήματος κινητικότητας από τους ανθρώπους της δημόσιας διοίκησης. Κατά δεύτερον, βλέπουν ως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στα πρώτα στοιχεία καταγράφεται ενδιαφέρον και για δήμους (σ.σ. δύο από τους τέσσερις) που ζητούν προσωπικό μέσω κινητικότητας και προβλέπουν ότι το σύστημα δεν θα υποστελεχώσει τους ΟΤΑ (όπως φοβούνταν αυτοδιοικητικά στελέχη), αλλά θα τους ενισχύσει σε ανθρώπινο δυναμικό. Έπεται συνέχεια, καθώς η υποβολή αιτήσεων από πλευράς υπαλλήλων θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Μαΐου.

Ads

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών