Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το βράδυ της Κυριακής και μέχρι την Τρίτη, με την ΕΜΥ να προβλέπει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που θα συνοδεύεται από καταιγίδες, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Ads

Η πρόγνωση του καιρού:

Σάββατο

Στην Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα νότια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ads

Κυριακή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

Αλλαγή του καιρού από το βράδυ της Κυριακής

Με κρύο, καταιγίδες και βροχές αναμένεται να αρχίσει η ερχόμενη εβδομάδα. Αναλυτικότερα, σε όλη τη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.