Με επιστολή του στο ολλανδικό κοινοβούλιο ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της χώρας Γερούν Ντάισελμπλουμ χαιρέτισε το αποτέλεσμα της σημερινής κρίσιμης ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή, σχολιάζοντας ότι οι διαδικασίες πήγαν καλά. 

Ads

Αναφερόμενος στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, επεσήμανε ωστόσο ότι τίθεται ακόμη ζήτημα εμπιστοσύνης προς τη χώρα. Στην επιστολή του, ο «σκληρός» Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέρει πως η προσήλωση της Αθήνας σε μια μακρά λίστα «προαπαιτούμενων ενεργειών» ήταν αρκετή, ώστε να διασφαλιστεί μια πρώτη δόση από τη διάσωση, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα ανέρχεται σε περίπου 25 δισ. ευρώ.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα είναι «ζωτικής σημασίας» τόσο για την ολλανδική κυβέρνηση, όσο και για ευρωομάδα, σημείωσε επίσης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ξένο Τύπο, ο πρόεδρος του Eurogroup είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο επίτροπο των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί,  προκειμένου να προετοιμαστούν για το σημερινό Eurogroup.

Ads