Συνελήφθη, χθες Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη, Σύριος ο οποίος φέρεται να είναι μέλος του ISIS.

Πιο συγκεκριμένα, o 30χρονος Τζιχαντιστής κατέφθασε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης μαζί με τη γυναίκα του, από άλλη πόλη της Ελλάδας, προκειμένου να ζητήσουν άσυλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού μέσου, e-evros, μια μέρα πριν τη σύλληψη, η σύζυγος του 30χρονου επισκέφθηκε την υπηρεσία ασύλου όπου έδωσε συνέντευξη. Εκεί, σε κάποιες ερωτήσεις που δέχθηκε η νεαρή φαίνεται να της «ξέφυγε» κάτι που πρόδωσε το μεγάλο του μυστικό.

Αμέσως οι αρχές εντόπισαν τον 30χρονο, ο οποίος και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση. Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο τρομακτικό υλικό οπότε και συνελήφθη.

Κατά την σύλληψη του ομολόγησε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αντίκρισαν φρικιαστικές φωτογραφίες, αλλά και ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο ίδιος να υποβάλει σε βασανιστήρια έναν αιχμάλωτο.

Δεν έχει γίνει σαφές πόσο καιρό βρίσκεται στη χώρα μας. Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι που διέμενε μέχρι πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν πολλά στοιχεία για τη δράση του στη Συρία ως τζιχαντιστής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.

Ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και την τελευταία στιγμή τον πρόλαβαν, ενώ αμέσως στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το οποίο και διακομίσθη στο ΠΓΝΕ ΑΛεξανδρούπλης.

Ο δράστης αφού κρατήθηκε φρουρούμενος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, οδηγήθηκε νωρίτερα στην εισαγγελέα. Προσερχόμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες φωνάζοντας κατά την είσοδο του στο Δικαστικό Μέγαρο ότι δεν είναι στέλεχος της ISIS και ότι έχει οικογένεια…