Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε ο Απόστολος Τζιτζικώστας την πρόταση που απηύθυνε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε όλους τους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ να παραιτηθούν από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν. Όπως διεμήνυσε μέσω συνεργατών του, δεν θα παραιτηθεί από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με το φιάσκο των εκλογών.

Ads

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο» ανέφεραν συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Λίγη ώρα πριν, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απέρριψε την κριτική που δέχεται για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας, δηλώνοντας ότι ο ίδιος προτίθεται να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος εφόσον και οι άλλοι τρεις ανθυποψήφιοί του παραιτηθούν από τις θέσεις ευθύνης τους, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης.

Λίγο μετά, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι περιμένει την παραίτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα από την Περιφέρεια. 

Ads

Από την πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αφήνοντας πάντως αιχμές κατά Μεϊμαράκη σημειώνοντας ότι δεν έχει καταλάβει αν εκείνος έχει παραιτηθεί ή όχι και δίνοντας στη δημοσιότητα «εμπιστευτική επιστολή» που του είχε στείλει στις 11 Νοέμβρη και στην οποία εξέφραζε φόβους για την ομαλή διεξαγωγή της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.