«Η βούληση της ελληνικής πλευράς για να υπάρξει συμφωνία δεν συνεπάγεται και την λήψη νέων μέτρων λιτότητας, ούτε υποχωρήσεις αρχών όπως στο ζήτημα των εργασιακών», είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ads

«Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Χίλτον και θα συνεχιστούν έως ότου επιτευχθεί πολιτική συμφωνία στα ζητήματα που υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες ή μικρότερες αποστάσεις όπως τα εργασιακά, τα ενεργειακά και στο σκέλος των δημοσίων δαπανών», πρόσθεσε. 

«Υπάρχουν δυνατότητες να υπάρξει συμφωνία στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Είναι όμως σαφές ότι αυτό απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές. Η βούληση της ελληνικής πλευράς για να υπάρξει συμφωνία δεν συνεπάγεται και την λήψη νέων μέτρων λιτότητας, ούτε υποχωρήσεις αρχών όπως στο ζήτημα των εργασιακών», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις τροπή που πήραν οι χθεσινές συνομιλίες στη Γενεύη. «Δηλώνουμε τη σταθερή προσήλωση μας στις συνομιλίες, δίκαιη και βιώσιμη λύση βάσει των διεθνών συνθηκών και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ», υπογράμμισε. 

Ads