Για «επικοινωνιακού χαρακτήρα καμπάνια» κατηγόρησε το ΚΚΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.

Ads

«Όταν δίναμε τη μάχη για τις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, το ΚΚΕ ήταν ‘απών’ και αποφάσισε τώρα να κάνει μια επικοινωνιακού τύπου καμπάνια. Δεν έχει στόχο την ενίσχυση της εργασίας, αλλά να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, για να προσθέσει: «Μου θυμίζει περισσότερο θεατρική παράσταση παρά διαμαρτυρία».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι «έγινε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ειδικά στα εργασιακά, όπου καταφέραμε να κερδίσουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων (…)». «Ενισχύσαμε τη διαπραγματεύσιμη δύναμη των εργαζομένων, δίνεται η δυνατότητα έκδοσης εντολών πληρωμής δεδουλευμένων» συμπλήρωσε προσθέτοντας πως η κυβέρνηση αντέκρουσε την απαίτηση των δανειστών για την ανταπεργία και την αύξηση του ποσοστού των απολύσεων.

Επί της ουσίας της ρύθμισης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως αφορά σε μικρής σημασίας αλλαγή, καθώς από το 1/3 των μελών των σωματείων που απαιτείται σήμερα να έχουν παρουσία στη γενική συνέλευση για να υπάρχει απαρτία, η ρύθμιση προβλέπει το 50+1 των οικονομικά τακτοποιημένων. Σημείωσε ακόμη ότι η απεργία δεν αποφασίζεται με διαφορετική πλειοψηφία από ό,τι στο παρελθόν, για τα σωματεία που έχουν περιφερειακό η πανελλαδικό χαρακτήρα.