Να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του αντιπροέδρου του κόμματός του, Άδωνι Γεωργιάδη, για τη «συκοφαντία» σχετικά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αναμένει η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ.

Ads

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι επρόκειτο για «έωλο αντιπερισπασμό» που επιχείρησαν να «στήσουν» η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης «προκειμένου να μην απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη για αγορά ακινήτου εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι». 

Πρόσθεσε ότι «η ευθύνη γι’ αυτή τη συκοφαντία βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ» και του απηύθυνε σειρά ερωτημάτων, σχετικά με το πόθεν έσχες του, σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα».

Η δήλωση Τζανακόπουλου:

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να μην απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη για αγορά ακινήτου εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι, προσπάθησαν δια του κ. Γεωργιάδη να στήσουν έναν έωλο αντιπερισπασμό. Ο αντιπερισπασμός τους όμως αποδείχθηκε στην πραγματικότητα πολύ φτωχός», σημειώνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Ads

Τονίζει ότι «μετά και την επιβεβαίωση των συναντήσεων του πρωθυπουργού, στον γαλλικό Τύπο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται ως αυτό που πάντα ήταν, ως ένας κοινός συκοφάντης» και προσθέτει ότι «η ευθύνη όμως για τη συκοφαντία βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ». 

«Αναμένουμε επομένως ως ελάχιστη αίσθηση ευθιξίας να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του αντιπροέδρου του», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και τονίζει: «Αλλά τώρα, ήρθε και η ώρα για τον κ. Μητσοτάκη να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα: 

  • Θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του;

  • Θα μάθουμε πόσο κόστισε το ακίνητο που αγοράστηκε στο Παρίσι;

  • Και κυρίως, θα μας πει από που προήλθαν τα χρήματα για την αγορά;

  • Θα μας ενημερώσει αν αληθεύει ότι η σύζυγος του είχε κοινή εταιρεία με τον κ. Παπασταύρου;».

«Θα περιμένουμε τις ξεκάθαρες απαντήσεις του», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.