Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας, καθώς και ότι το 70% της πρώτης κατοικίας προστατεύεται επαρκώς, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αναφερόμενος στους χθεσινούς πλειστηριασμούς και με αφορμή τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ο κ.Τζανακόπουλος δήλωσε στον Σκάι πως πρόκειται για ακίνητα με υψηλότατες αξίες και για υψηλότατα χρέη, σημειώνοντας ότι «οι πολίτες που διαμαρτύρονται πρέπει να το λάβουν υπόψη τους».

Ads

«Tο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και όσο διαρκεί η ρύθμιση η πρώτη κατοικία προστατεύεται. Είναι διαφορετικό να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας 1 εκατ. ευρώ και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας. Πρόκειται για πλειστηριασμούς με υψηλότατα ποσά χρέους, και υψηλότατες αξίες των ακινήτων. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες που διαμαρτύρονται. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα να μην οξύνει τις εντάσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τα χημικά

Μετά την απόφαση της διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, να ματαιωθεί η σημερινή εκδίκαση όλων των υποθέσεων για λόγους ανωτέρας βίας λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την ρίψη χημικών από την αστυνομία εντός του κτιρίου κατά τη χθεσινή διαδικασία των πλειστηριασμών, με τη σειρά του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα τη διακοπή όλων των εργασιών της γραμματείας που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Αθηνών.

Ads

Μηνύσεις από ΛΑΕ

Μήνυση σε βάρος των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του αρχηγού της ΕΛΑΣ και κατά παντός άλλου υπευθύνου κατέθεσαν τα μέλη της Λαικής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Θανάσης Μπαρτζώκας κάνοντας λόγο για δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ με ρίψη δακρυγόνων σε κατάμεστο κλειστό χώρο όπου υπήρχαν εκατοντάδες διαδηλωτές».