Για «Βατερλό» της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ομιλία του κατά την διάρκεια συζήτησης στην Βουλή επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για προανακριτική επιτροπή.

Ads

«Η αντιπολίτευση επιχείρησε να συμψηφίσει μια δικογραφία και καταθέσεις και στοιχεία με μια μήνυση βουλευτών της ΔΗΣΥ και μια ανώνυμη καταγγελία» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος για να χαρακτηρίσει «κωμικές» τις καταγγελίες κατά των τριών υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Τι σχέση έχει μια ανώνυμη καταγγελία με έναν ποινικό θεσμό που εσείς ψηφίσατε, αλλά τώρα που χρησιμοποιείται εναντίον σας, τον καταγγέλλετε;» αναρωτήθηκε για να εκτιμήσει «σκοπός σας δεν είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά να δημιουργήσετε θόρυβο, επιφυλάξεις για την διαδικασία και τρομοκρατία στους μάρτυρες της υπόθεσης της Novartis».

Υπογράμμισε ότι οι υποθέσεις του παρελθόντος όπως το σκάνδαλο Siemens, εξοπλισμών κ.α. δείχνουν πως υπάρχει «θεσμικός εκφυλισμός».

Ads

«Σήμερα ο ελληνικός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι η περίοδος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ήταν ταυτόχρονα και μια περίοδος θεσμικού και ηθικού εκφυλισμού.

Και θέλει στην κυριολεξία πάρα πολύ θράσος να προσπαθούν κάποιοι σε αυτήν εδώ την αίθουσα να βάλουν την πραγματικότητα να περπατάει με το κεφάλι κάτω και τα πόδια επάνω. Για να αποδείξουν τι;

Για να αποδείξουν ότι δεν είναι θεσμικός εκφυλισμός το σκάνδαλο της Siemens. Το σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Τα εξοπλιστικά. Οι μίζες στο Μετρό. Τα θαλασσοδάνεια 400 εκατομ ευρώ, τα οποία μάλλον θα καταλήξουν στα αζήτητα. Τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ. Οι μίζες στα δημόσια έργα. Οι καταδικασμένοι και υπόδικοι Υπουργοί και πολιτικά στελέχη των κομμάτων του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

Αλλά θεσμικός εκφυλισμός είναι η προσπάθεια των πολιτειακών οργάνων να βάλουν μια τάξη και να εφαρμόσουν το Νόμο. Δεν σας πιστεύει πλέον κανείς!».