«Η κα Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κα Σπυράκη να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κα Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της».

Ads

Αυτή την απάντηση έδωσε με ένα tweet ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην εκπρόσωπο της ΝΔ Μαρία Σπυράκη που με δήλωση της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.», αναφερόμενη στην υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

«Η κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της.

«Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Σπυράκη.

Τζανακόπουλος: Καμία παρέμβαση στη δικαιοσύνη

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα της επιστροφής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία έχει κλείσει μετά τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε την έκδοσή τους. Επισήμανε ότι ο λόγος που απαγορεύτηκε η έκδοσή τους είχε να κάνει, μεταξύ άλλων, με τις επιφυλάξεις τις οποίες εξέφρασε το ανώτατο δικαστήριο σε σχέση με την τήρηση της αρχής της δίκαιης δίκης στη γείτονα. Υπογράμμισε ότι το ζήτημα αυτό έχει ολοκληρωθεί ως νομική διαδικασία, «επομένως δεν επίκειται ούτε επιτρέπεται η έκδοση των οκτώ, ανεξαρτήτως της έκβασης των αιτήσεων ασύλου τους».