Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας το «μανιφέστο» Μαρινάκη ο οποίος κατά τη παρουσίαση του νέου προπονητή του Ολυμπιακού χαρακτήρισε «χούντα« την κυβέρνηση, τόνισε πως ο υπόδικος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ επιχειρεί «για άλλη μια φορά να βάλει μπροστά τον κόσμο του Ολυμπιακού για να προστατεύσει τον εαυτό του».

Ads

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού όμως έχει γνώση, σκέψη, κατανοεί ακριβώς ποια είναι η τακτική που ακολουθεί ο κύριος αυτός», τόνισε και πρόσθεσε: «πιθανόν, ούτε για τον κύριο αυτόν είναι θετικό το γεγονός ότι ταυτίζεται τόσο στενά και προσπαθεί να ταυτίσει τόσο στενά τον κόσμο του Ολυμπιακού με τις απόψεις και τις τοποθετήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του συγγενή του κ. Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζεται πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκμεταλλευόμενος την παρουσίαση του νέου προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρσία, έκανε μια άκρως πολιτική δήλωση εξαπολύοντας επίθεση και καλώντας τον κόσμο του Ολυμπιακού να «τιμωρήσει» την κυβέρνηση.

«Ζούμε σε μία χούντα, αλλά θα τους τιμωρήσει ο κόσμος. Ολο αυτό που ζούμε είναι ό,τι χειρότερο, απαίδευτο, πρόχειρο και επιζήμιο έχει περάσει από τη χώρα. Αλλά κάποιος που είναι καθαρός δεν φοβάται. Στην Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν μπορεί να επικρατήσουν λογικές Μαδούρο», είπε, χρησιμοποιώντας το αφήγημα της ΝΔ.

Ads

«Μην τα βάζουν με τον κόσμο του Ολυμπιακού, γιατί η οργή του κόσμου όταν ξεφύγει δεν μαζεύεται», είπε. Η αναφορά του δεν είχε σχέση όμως με τα ποδοσφαιρικά ζητήματα, καθώς ο ίδιος μίλησε: «δικογραφίες από ανθρώπους της Δικαιοσύνης που στηρίζονται σε στημένα δημοσιεύματα, σε ψευδομάρτυρες […] Ολες αυτές οι στημένες διώξεις αποτελούν παράσημα και διακρίσεις μέσα στο βρόμικο περιβάλλον που βιώνουμε».

«Εμείς έχουμε όλη την κυβέρνηση απέναντί μας. Τον πρωθυπουργό, υπουργούς, την ΕΠΟ, δημόσιους οργανισμούς, υπουργεία, αλλά δεν μας ενδιαφέρει, θα αντισταθούμε για το δίκαιο και το σωστό. Θα είμαστε απέναντί τους», είπε.