Δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, διεμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να κωλυσιεργούν αδικαιολόγητα.

Ads

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5», αφού απέρριψε, ξανά, τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια για έξοδο από την επιτροπεία, με προστατευμένη την κοινωνία.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το εάν η τυχόν επέκταση του δημοσιονομικού «κόφτη» συνεπάγεται και επέκταση του προγράμματος: «Κακώς διαβάζεται ως επέκταση του Μνημονίου. Το πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018 και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση επ’ αυτού», ήταν η κατηγορηματική απάντηση του υπουργού Επικρατείας.

Ερωτηθείς τέλος για πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, που εμφανίζει την κυβέρνηση να κάνει εξωθεσμικές παρεμβάσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε την εξής απάντηση: «Δεν μπορώ να κάνω κρίση περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όμως η μονομέρεια των πηγών δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά».

Ads

Ευκαιρίας δοθείσης, ο εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στους επικριτές της κυβέρνησης, «τους πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος που έχει πάρει άριστα στις εξωθεσμικές παρεμβάσεις εδώ και μια 30ετία», όπως είπε. «Όλοι αυτοί έχουν πάρει το χρυσό μετάλλιο στις παρεμβάσεις αυτές, άρα θέλει θράσος να εγκαλούν τη σημερινή κυβέρνηση, υποστήριξε θυμίζοντας ότι «στη δική μας θητεία έγιναν μεγάλα βήματα στην καταπολέμηση της μεγάλης διαφθοράς και της μεγάλης φοροδιαφυγής, η πραγματικότητα μιλά από μόνη της», κατέληξε.