Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων μεταξύ Τσίπρα – Τσακαλώτου έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι σχετικές εκτιμήσεις από την πλευρά της ΝΔ αλλά και η χθεσινή ένταση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Ads

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με συνέντευξή του στον Real FM  αλλά και με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στο twitter, τόνισε ότι «μεταξύ Τσίπρα – Τσακαλώτου υπάρχει στενότατη συνεργασία και πολιτική και ιδεολογική συναντίληψη για τον χειρισμό όλων των ζητημάτων». 

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι πολιτικά και κοινωνικά δυνατόν για να κλείσει η β’ αξιολόγηση. «Η κύρια ευθύνη της καθυστέρησης έχει να κάνει με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ», είπε ακόμη σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «καλά θα κάνει να το αναγνωρίσει». 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε επίσης ότι «η απαίτηση του ΔΝΤ για προ – νομοθέτηση 4,5 δισ. μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος είναι οικονομικά και πολιτικά παράλογη». 

Ads

Χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας απέδωσε σε «διάσταση» μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, την κόντρα που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όταν δεν του έδωσε τον λόγο για να απαντήσει στην επίθεση που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο Βασίλης Κικίλιας επανέφερε σήμερα στο θέμα, υπενθυμίζοντας τις διαφορετικές δηλώσεις Βούτση – Τσακαλώτου για το αν έχουν υλοποιηθεί ή όχι τα προαπαιτούμενα.

Από την πλευρά της, και η Ντόρα Μπακογιάννη ρώτησε, μιλώντας στο Πρακτορείο FM: «Ποιος – ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Τσακαλώτος – λέει την αλήθεια για την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων για τη β’ αξιολόγηση;».